Известие

Collapse
No announcement yet.

газов инжекцион на 3.2jts

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Значи от други форуми отзивите са че се бъгва тотално електрониката по запалването - кои инжектори кога пръскат и т.н. като кардиналния извод е Не.
    В Холандия правят ГИ за директно впръскване но е само за ВАГ машини - при него клапа управлява горивната магистрала и понякога пуска и бенз и газ едновременно, зависи от режимите.
    От два дена чакам оферта от Ланди Ит. поради причина че и те презентират LPG Di като нов продукт .
    И като се зачетох тук си помислих че има некой корифей постигнал това - ама явно си чешите езиците само .
    AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      В mobile.de от 2231 Алфи 159 има 1 на газ и то на метан, и то 1,8
      Да но 1.8 мотора е друг ,не е JTS явно за това са успяли да и сложат метан.
      Alfa romeo GTVex
      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
        отговарям примерно: заради кефа който ти прави тоя мотор без значение по колко км правиш!!! И второ-защо да даваш два пъти повече пари за гориво след като има алтернатива,и то съвсем нелоша

според мен не е проблема в имането, а в даването на "грешни" пари за бензин в случая ...

в крайна сметка както казаха колегите:всеки сам си решава на какво да кара.

Важното е да се дава ГАЗ,било то в буквалния смисъл газ, или бензин
        Тънката ми мисъл е, че който смята парите за гориво за "грешни пари" не си купува 3.2.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Именно, ще е много голяма далавера вместо 15 бензин, да ти гори 15 газ и 4 бензин 20% са си 3литра и слагам минималното за палене - 1л.
          На практика спестяваш едно нищо, а уредбата струва мама и тате. И което също е много важно - не виждам кой ще ти я направи читаво и ще я поддържа.
          ако това са реалните цифри , то ти си прав

това, което казах горе беше принципно положение.
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Именно, ще е много голяма далавера вместо 15 бензин, да ти гори 15 газ и 4 бензин 20% са си 3литра и слагам минималното за палене - 1л.
            На практика спестяваш едно нищо, а уредбата струва мама и тате. И което също е много важно - не виждам кой ще ти я направи читаво и ще я поддържа.
            Да , от газ може да се спести , но не и на JTS мотор.
            Има смисъл ако си в UK и искаш да влизаш с кола в центъра. /кола с LPG не плаща част от таксите , което по спомени е 100ина паунда на месец/
            ...

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Тънката ми мисъл е, че който смята парите за гориво за "грешни пари" не си купува 3.2.
              +1!

Comment

За JTS газта наистина е екстравагантност заради цената на уредбата и сложността й.
                За останалите двг-та обаче си е ок. Икономията от газта е около 30-35%, което не е малко. Не е малко защото единственият проблем на ГИ е мястото, което заема бутилката в багажника. Кадърно монтираният и настроен инжекцион не дава никакви проблеми и реално не смущава работата на бензин. Това, че газта съкращава живота на ламбда-сондите, свещите, катализаторите и т.н. просто не е вярно.
                Карам пета година с ГИ, близо 70 к км. и не съм сменил нито една от трите ламбда-сонди, нито един от трите катализатора. Всичко си е оригинално по колата, свещите също. Как така се съкращава живота на свещите когато моите са на почти 140к км. (заводските)? Истината е, че между АГУ отпреди 15-20 години и ГИ от днешно време има огромна разлика.
                Според мен най-подходящият двигател за газ е 3,2 ГТА. Хем имаш мощност в излишък, хем можеш да я ползваш за ежедневна кола без да даваш 50+ лв. за 100 км. висейки в задръствания. Ако искаш всичките коне - натискаш бутона и си получаваш и останалите 20-тина коня.
                2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Не е така бе, ти не ги разбираш нещата в БеГе явно - за нас 3.2 е имидж, който си струва пари (и ги даваме), всичко друго са "грешни пари" - бензин, гуми, скъпи масла, скъпи части когато се налага, нови части, данъци, винетки...
                  (Това моля да е ясно, че не е отправено към колегата пуснал темата, говоря по принцип за българската душа)

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                    Айде аз да кажа защо сметките не са правилни... колата освен газ, харчи и бензин (освен ако не си с най-еФтЕната уредба и гъзарееш с това, че "палиш на газ")... На около 100 км изминати на газ, харчиш минимум 5-6 лева в бензин (ама ми се струва малко), а пък ако искаш да си пазиш колата, на всеки 300-400 км изминати на газ, ще покарваш поне 20-30 на бензин (демек дослагваме средно още 3-4 лева на 100 км изминати)... Това само в гориво... Газовата уредба има филтри, които хич ама хич не са без пари и се сменят реално на 10К ама може да се наложи и на по-малко (сложи още един лев средно на 100 км изминати)... А да, трябва всяка година да ходиш и на преглед на уредбата (добави още 1 лева към 100-те км изминати)... И остава следното нещо: на газ дори и с най-хубавите инжекциони, всичко по колата е по-"чувствително"... Първо ще замине катализатора ако е имала, после ще разбереш, че свещите и кабелите всъщност имат доста по-къс живот отколкото ако ги караш на бензин (продължавай с левчетата за 100 изминати километра) и на последно място, когато нещо милимунда мръдне в настройката поради някаква причина (а причини невероятно много и разнообразни) - тичай при газаджия... И дори и да не ти вземат пари или да ти вземат минимални пари, нервите с това ходене и загубеното време в такива разправии когато нещо се закучи поне за мен си струва още левчета на изминатите километри... И накрая колата ти даже върви поне малко по-зле отколкото на бензин...
                    филтър за газ -15лв
                    преглед газова - между 12 и 15лв
                    диагностика ГИ /само ако е нужна/ - 15лв
                    не е толко страшно. освен това ГИ работи в режим closed loop . т.е ако е вързана и настроена както трябва, няма такова нещо като мърдане на настройките, ГИ си компенсира.
                    свещите имат по-дълъг живот дори, по тях не се натрупва нагар.на кабелите също не им се скъсява живота, просто разбираш кога са за смяна, щото на бензин може и да не усетиш ама разхода ти се качва.
                    катализатора се запазва тъй като вредните емисии от газта са по-малко.
                    бензиновите двигатели с директно впръскване работят едновременно и на 2-те горива - 20% бензин и 80% газ. палиш и тръгваш, ГИ управлява всичко.
                    да не говорим че колата може да е по-бърза на газ в зависимост от настройката.

между другото вече сериозно навлизат и АГУ при дизелите. там също двигателя впръсква и някакво количество нафта. плюсовете
                    - няма сажди и кадилници
                    - двигателя работи по добре и вредните емисии спадат значително
                    - качва се мощността
                    - излиза по-евтино
                    точка

Comment

Консумативите със сигурност зависят от системата защото на тази с която имам някакъв опит филтрите и струват 50 лева примерно...
                      За губенето на настройките не случайно казах, че има много начини да стане - правиш някой друг ремонт при който сваляш за 2 часа батерията и хоп, бъгва се дебитомер/ламбда/тпс/100 други неща/ и компа на газовата веднага се бъгва щото не получава правилна информация от екуто на двигателя и т.н. и т.н...
                      Това изказване за катализатора (че от газа се запазва доста повече едва ли не) мисля, че ще трябва сериозно да го преосмислиш .

Но както и да е, не ми е целта да тънчим стотинките дали съм прав или не съм, просто казвам, че хората си въобразяват, че сипваш за 20 лева, караш 200 км и това е всичко и си патрон, а то далеч не е така.
                      Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:45.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        филтър за газ -15лв
                        преглед газова - между 12 и 15лв
                        диагностика ГИ /само ако е нужна/ - 15лв
                        не е толко страшно. освен това ГИ работи в режим closed loop . т.е ако е вързана и настроена както трябва, няма такова нещо като мърдане на настройките, ГИ си компенсира.
                        свещите имат по-дълъг живот дори, по тях не се натрупва нагар.на кабелите също не им се скъсява живота, просто разбираш кога са за смяна, щото на бензин може и да не усетиш ама разхода ти се качва.
                        катализатора се запазва тъй като вредните емисии от газта са по-малко.
                        бензиновите двигатели с директно впръскване работят едновременно и на 2-те горива - 20% бензин и 80% газ. палиш и тръгваш, ГИ управлява всичко.
                        да не говорим че колата може да е по-бърза на газ в зависимост от настройката.

между другото вече сериозно навлизат и АГУ при дизелите. там също двигателя впръсква и някакво количество нафта. плюсовете
                        - няма сажди и кадилници
                        - двигателя работи по добре и вредните емисии спадат значително
                        - качва се мощността
                        - излиза по-евтино
                        Чета ти поста виждам противоречия но все пак си бия чумбери и се чудя защо тия глупаци досега не са спрели тотално производството на бензинови коли
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Консумативите със сигурност зависят от системата защото на тази с която имам някакъв опит филтрите и струват 50 лева примерно...
                          За губенето на настройките не случайно казах, че има много начини да стане - правиш някой друг ремонт при който сваляш за 2 часа батерията и хоп, бъгва се дебитомер/ламбда/тпс/100 други неща/ и компа на газовата веднага се бъгва щото не получава правилна информация от екуто на двигателя и т.н. и т.н...
                          Това изказване за катализатора (че от газа се запазва доста повече едва ли не) мисля, че ще трябва сериозно да го преосмислиш .

Но както и да е, не ми е целта да тънчим стотинките дали съм прав или не съм, просто казвам, че хората си въобразяват, че сипваш за 20 лева, караш 200 км и това е всичко и си патрон, а то далеч не е така.
                          ами в колата имаш 3 филтъра пак по толкова пари, какъв е проблема да имаш още 1 за газта.
                          това за бъгването на настройките-бъгва си ги бензиновия комп, значи проблема ти не е в газта.
                          карайки на газ най-малкото -нямаш нагар и е факт че реализираш икономия

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                          Чета ти поста виждам противоречия но все пак си бия чумбери и се чудя защо тия глупаци досега не са спрели тотално производството на бензинови коли
                          както дизеловия двигател не е измислен да работи само с нафта, така и бензиновия. имаш пропан, пропан-бутан, метан, етанол, метанол и водород ако искаш даже.
                          има си и коли които излизат от завода директно с газови уредби.
                          точка

Comment

Аз нямам абсолютно никакъв проблем с газа а и честно казано не ми дреме кой каква икономия реализира и кой какви "грешни пари" дава... Просто подсетих за някои други нещица, които да се вземат предвид в изчислението на харча, няма нужда да ме убеждаваш, че газа е ултимативното гориво на бъдещето или нещо подобно

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение

както дизеловия двигател не е измислен да работи само с нафта, така и бензиновия. имаш пропан, пропан-бутан, метан, етанол, метанол и водород ако искаш даже.
                              има си и коли които излизат от завода директно с газови уредби.
                              Дизеловия двигател е измислен да работи само с нафта както и бензиновия в последствие някой решава да ръга газ маз и оцет

Знам много добре че има такива коли ма при положение че колата е по-бърза на газ, харчи много по-малко пари, запазват се много повече важни елементи на инжекциона - според теб - защо вече всички не са газови, на всичкото отгоре петролни кризи и тън мън колкото искаш?

Айде дизела се доказа че може с новите технологии горе долу да съперничи на бензина, ма защо още във Ф1 карат на бензин макар че едно зареждане в бокса решава състезание. Защо на Льоман не карат дизелите с газови уредби ще постигат невероятна икономия и ниски вредни емисии вместо да бучат ДПФ-и и всекви пречистватели?
                              Last edited by Bobo; d.m.y г., 11:52.
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз нямам абсолютно никакъв проблем с газа а и честно казано не ми дреме кой каква икономия реализира и кой какви "грешни пари" дава... Просто подсетих за някои други нещица, които да се вземат предвид в изчислението на харча, няма нужда да ме убеждаваш, че газа е ултимативното гориво на бъдещето или нещо подобно
                                в българия сигурно 60-70% от бензиновите коли са на газ. е 10% от тях да имат проблем заради поддръжка, мисля е приемливо. а колко ТС-и съм виждал с обикновено АГУ и хората си карат и грижи нямат.
                                ти ми говориш за газта като за табу. не желая да те убеждавам, и аз мислих като теб, но си купих кола с АГУ. паля, цъкам копчето и си свиркам, грижи нямам.
                                освен това, кола втора употреба с агу е по-продаваема- факт!
                                точка

Comment

Working...
                                X